Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

HCAW4 ontwikkelt een kledingfetisj in nieuwe seizoen

Punten worden gepakt tegen te korte broeken en blauw gekleurde sokken

Bussum – HCAW4 doet hard z’n best om niet, zoals voorgaand jaar, te veel als titelkandidaat te worden bestempeld. Na vijf competitiewedstrijden, waarvan twee overwinningen, lijkt de opzet geslaagd om zo onopvallend mogelijk de strijd straks aan te gaan met de bovenste regionen van de vaderlandse 4C-competitie. En hoe goed de enorme skills van dit team ook worden verborgen, er valt wel al het een en ander op te maken uit het spel van de gelegenheids-basisspelers van het 4e uit Bussum.

HCAW 4 editie 2006
Vorig seizoen werd door de bussumse verdediging, nog een strakke worp gedaan naar de ‘gouden gleuf bekroning’ (de niet mis te verstane Hollandse tegenhanger van de ‘gold glove award’ uit de majors). Het vermoeden bestaat dat er nu vooral gepoogd wordt het ERA (earned run average, ofwel verdiende punten tegen) van de werpers niet te veel op te laten lopen. Gelegenheids-korte stop Remco Tolenaar voedt dit vermoeden door zijn felicitaties aan Wouter van der Kamp. Van der Kamp gooide 9 innings en sloot als winnende werper de wedstrijd tegen Blue Socks af met een ERA van 0,00! Gevraagd naar een reactie sprak van der Kamp koel: “Zolang het veldspel een evenwichtige ballans weet te continueren in verhouding tot het gebrek aan geproduceerde hits, blijft mijn arm een respectabele ERA produceren.” De werpcijfers spraken boekdelen: 8 keer drie slag, 5 maal vier wijd, 6 honkslagen tegen en het veld maakte 9 fouten...

Ook de slagploeg doet er van alles aan om maar niet alvast een glimp van de superieure klasse van voorgaand seizoen te tonen. De teller van het slaggeweld blijft voorlopig steken op 0.259. Vorig jaar sloeg de slagploeg het ijkinstrument van de Richterschaal nog uit het lood door een daverende 0.394 aan het eind van het seizoen te noteren. Volgens ‘Big Bomber’ Ian Hagen is er geen reden voor paniek: “Eigenlijk is het niet meer en niet minder dan het verschil tussen 2 uit 5 , of 1 uit 4. We moeten gewoon 1 hit meer slaan uit 1 slagbeurt meer en we zijn weer waar we wezen moeten.”

Gedurende de tot nu toe gespeelde wedstrijden heeft de ploeg ook laten zien dat ze een duidelijke voorkeur van tegenstander heeft. Zo wordt er nog niet echt gekeken naar rang en stand, maar meer naar... de naam van de tegenstander. Voorlopig heeft HCAW4 zich een echte kledingfetisjist getoond door te winnen van de Knickerbockers (u weet wel, die broek die net geen broek, maar toch ook weer geen korte broek is) en de Blue Socks (overbodig te melden dat dit blauwe sokken zijn, toch gedaan). Enige twijfel bestaat bij de overwinning op laatst genoemde. Dit zou ook kunnen zijn omdat deze heren op de 1e plek in de 4C-competitie stonden... maar “dat blijft gissen” laat gelegenheids-derde honkman Frans Verlaat weten. Skipper de Haas vind het vooral spijtig niet tegen de Red Caps uit Venray, de Red Sox uit Uden en de Limburg White Sox te spelen. “je moet er niet aan denken wat er dan gebeurd”...

Aankomend weekend staan er knaagdierachtige buideldiertjes uit Australië in de bussumse vallei: de Wombats komen op bezoek. Er is inmiddels een vraag uitgegaan naar een vage kennis met kennis van de bonthandel, of deze soort ook uitermate geschikt is voor een lange, danwel half lange, jas. Bij een positief antwoord zal het team niet schromen de kledingkast uit te breiden met een mooi hanggedeelte.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by