Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

HCAW 4 komt voorzichtig uit startblokken na zomerstop

Treffen met Knickerbockers staat bol van opmerkelijke feiten

Bussum – Na drie weekeinden huis verbouwen, geraniums tellen, vakantie vieren of dwangmatig obsessief uitslapen stond er ineens weer een wedstrijd op het programma. De aftrap van de laatste serie wedstrijden van dit seizoen werd voorafgegaan door een grote diversiteit aan meningsverschillen waarover in een later stadium meer.

Wouter van der Kamp onbewust bekwaam
De eerste serie wedstrijden na de zomerstop laten zich vooral kenmerken door de consolidatie factor die nadrukkelijk meespeelt in het achterhoofd van skipper De Haas. HCAW 4 bekleedt de derde positie in de 4e klasse C en meer lijkt er niet in te zitten. Minder daarentegen zit er duidelijk wel in. Temeer daar de selectie het gehele seizoen al last heeft van een permanente blessuregolf. De blessures van diverse spelers hebben er voor gezorgd dat een beroep moest worden gedaan op Vincent Klaassen, Guido Dercksen, Wouter Huisman, Daco Boogaard, Robbert Keetelaar, Jarno Koenen en Roy Berrevoets. Van een stabiele line-up is al enige tijd geen sprake meer.

Met samengeknepen bilpartij werd daarom het treffen met WSB tegemoet gezien. De spanning zat hem zoals wel vaker bij hele grote sportevenementen in de staart. Bij een 10-10 stand in de eerste helft van de negende inning met het tweede en derde honk bezet en twee man uit werd besloten clean up hitter Pim Pelstra het eerste honk te gunnen met opzettelijk vier wijd. HCAW 4 wist de volgende slagman met drie slag aan de kant te zetten en vervolgens de wedstrijd in de laatste fase naar zich toe te trekken. “Een typerende uitslag” gaf Mark Ballegoy (WSB 2) zijn frustraties weer. “Net als je denkt alles voor elkaar te hebben komen die kakkers toch weer terug”.

De tweede wedstrijd die na de zomerstop op het programma stond was tegen de Knickerbockers uit Soest. Door het aanvangstijdstip van 10.00 was het vroeg opstaan voor de Bussumers. Dit in tegenstelling tot de bezoekers uit Soest. Deze kwamen rond 10.30 pas langs in Bussum omdat dit wat beter uitkwam. Het begin van een dag vol memorabele momenten bleek geboren. Immers: nog nooit heeft HCAW 4 zo lang moeten wachten op een tegenstander. Daarnaast is een wedstrijd nog nooit zo snel in winst omgezet (Ă©Ă©n uur en veertig minuten), speelde Philip Callenbach zijn laatste wedstrijd voor HCAW 4, gooide Wouter van der Kamp zijn 1.500e strikeout, was Frank de Bruijn scheidsrechter en wonnen alle HCAW heren honkbal teams hun wedstrijd. En dat op Ă©Ă©n dag.

De fluctuerende resultaten geven aanleiding te veronderstellen dat het leading karakter van de rode lijn door de approach zoek is. “Iets is minder waar, maar daar wil ik het nu niet over hebben” steekt werper Wouter van der Kamp van wal. Was de verborgen bal van Hans Kazan al een gimmick, de garnalenboog die Van der Kamp voor slagmensen in petto heeft is menig slugger teveel gebleken. De tips van pitcher coach Peter Callenbach hebben hem duidelijk in het zadel geholpen. “We moeten zaken als weerstand, conditie en semiconductor index op langere termijn eigenlijk los van elkaar zien. Pas dan heb ik het gevoel dat het interessant gaat worden. Over de gehele bandbreedte kun je verschillende segmenten ontdekken waar ik niks mee te maken wil hebben. Het is allemaal zo eenvoudig en zo oud als de weg naar Rome. Zoek een neerwaartse weerstandslijn op, neem het nulpunt aan als basis en vanaf dat moment kan alles alleen nog maar beter gaan. Dat vormt de sleutel tot succes.” Aldus Van der Kamp.

Zondag 20 augustus speelt HCAW 4 een uitwedstrijd in en tegen Domstad om vervolgens op 27 augustus thuis titelkandidaat Nieuwegein Diamonds te ontvangen. Niet komen is geen optie.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by