Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Staatsobligaties onder druk na verlies HCAW 4

Selectie vergeet emballage te incasseren

Bussum – Kampioenskandidaat Nieuwegein Diamonds wist tussen wat zware regenbuien door de honkbalvallei in Bussum te vinden voor het treffen met HCAW 4. In de competitie staan de Diamonds al geruime tijd bovenaan alhoewel dat in hun spel op veel vlakken niet terug te zien is. Aanvallend wisten de gasten uit Nieuwegein minder honkslagen te produceren dan de Bussumers wat ook indicatief is voor de pitching. Toch wisten de Diamonds de wedstrijd naar zich toe te trekken door goed verdedigend werk en fouten aan de kant van HCAW 4.

François Verlaat als boegbeeld van HCAW 4 on tour
“Een gemiste kans” realiseert de Bussumse skipper Mike de Haas zich, met name in de beginfase wist zijn team de Diamonds in bedwang te houden en zelfs op voorsprong te komen. De offspeed pitches van de junioren werper werden goed geraakt maar later in de wedstrijd liet de Bussumse formatie teveel mensen op de honken achter. “We deden niet wat we wel moesten doen en we deden wel wat we niet moesten doen op momenten. Je kansen zijn dan evenredig te noemen maar wel in omgekeerde volgorde” doelt De Haas waarschijnlijk op de onmogelijke denkfouten in defensief opzicht.

Hiermee is meteen een duidelijk signaal afgegeven richting het scouting apparaat van dit ambitieuze honkbalbolwerk. De teamleiding is zich bewust van de inspanningen die geleverd moeten gaan worden om de selectie op de zwakke punten te versterken. “Er zijn oriënterende gesprekken gaande met een aantal spelers die voor ons op korte en middellange termijn een versterking kunnen zijn” legt teammanager Temminck uit. “Ik kan op dit moment nog geen namen noemen maar ik hoop op korte termijn onze eerste nieuwe aanwinst te kunnen presenteren”. Binnen een week staat er een persconferentie op de agenda waarin waarschijnlijk een nieuwe speler zal worden gepresenteerd. (red.)

Als er dan toch dingen moeten worden geanalyseerd lijkt technisch analist Bas Schmitz de aangewezen persoon om uitspraken te doen over de huidige ontwikkelingen binnen de selectie. “Globaal gezien is de kans dat iemand op een bepaalde dag jarig is ongeveer 1 op 365” rekent Schmitz voor. “Maar neem nou de kans dat Jeroen Rappange jarig is, ja die is dus een stuk groter. We moeten afstappen van het hele ‘hokjes denken’ kader en meer opgaan in het abstracte onderbuik gevoel wat ons drijft. Wat mij betreft kunnen we de inspanningen rondom het mondiale octrooi loslaten en volledig varen op accumulation swaps. We moeten investeringen in nieuwe spelers toch ergens mee opvangen.”

Wanneer HCAW 4 weer op de eigen overwinningspiano mag spelen in de Bussumse kantine is onduidelijk; zondag aanstaande wacht de selectie een confrontatie met een getergd honkbalteam uit Almere wat uit alle macht probeert om nog kampioen te worden. Voor deze derby zijn nog enkele combikaarten verkrijgbaar in de kantine van HCAW, de NOS zal het duel rechtstreeks uitzenden.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by